Skip to main content

Wat is jouw recruitment
strategie?

Specialist op het gebied van IT-vacatures

De huidige arbeidsmarkt kampt met ongekende krapte. Momenteel zijn binnen de ICT-sector meer dan de helft van de vacatures niet gevuld. Dit betekent dat voor de meeste werkgevers vacatures die langer dan 6 maanden openstaan. Zelfs met diverse online tools en een breed marketingbudget lukt het vaak niet om de juiste sollicitanten aan te trekken. Daarom eist de huidige markt diverse recruitment strategieën en een directe aanpak. Isaac Reach helpt je daarbij.

Bij Isaac Reach betekent het invullen van een vacature meer dan alleen een lijst technische eisen. Wij vinden het belangrijk om de bedrijfscultuur op diepgaand niveau te leren kennen, zodat we jouw organisatie kunnen voorzien van de juiste kandidaten. Daarom nemen wij bij de start van een samenwerking graag de tijd om onze partners goed te leren kennen. Daarnaast groeien wij constant mee met de ontwikkelingen binnen de arbeidsmarkt en passen wij onze strategie hierop aan. Deze kernwaardes dragen bij aan de realisatie van onze bedrijfsmissie; de organisatorische groei van onze partners. Want als onze partners groeien, groeien wij mee.

Wat is onze aanpak?

Het team van Isaac Reach bestaat uit recruitment professionals met jaren ervaring in het leveren van gespecialiseerd ICT-personeel. Onze aanpak is transparant, persoonlijk en resultaatgericht. Als recruitment partner bieden wij kennis van de arbeidsmarkt en een concrete oplossing om jouw vacature te vullen.

Onze partners worden vanuit Isaac Reach voorzien van een vast contactpersoon die op technisch niveau is getraind. De werkzaamheden van deze consultant wordt gelimiteerd tot één provincie in Nederland. Jouw contactpersoon is dus gespecialiseerd in het vinden van relevant personeel uit de regio. Dit doen wij volledig op basis van no cure, no pay.

Werving en selectie

Behoefte aan personeel voor de lange termijn? Werving en Selectie is een constructie waarbij wij vast personeel leveren. De kandidaat komt dus direct bij jouw organisatie op de loonlijst. Hier wordt op basis van no cure, no pay, eenmalig een fee in rekening gebracht op het moment dat de vacature is vervuld.

Bij start van de zoektocht naar jouw ideale kandidaat gaan wij graag het gesprek aan over de vacature. ICT-vacatures bestaan vaak uit een lijst van meerdere technische oplossingen. Echter, het kan voorkomen dat een potentiële kandidaat ervaring heeft met relevante technische oplossingen, maar toch niet aansluit bij de bedrijfscultuur. Bij Isaac Reach stellen wij de juiste vragen om te achterhalen of een kandidaat de juiste match is voor jouw organisatie. Dit doen wij door met potentiële kandidaten in gesprek te gaan over wat iemand exact heeft gedaan met die relevante oplossingen en over hoe de kandidaat aansluit bij de bedrijfscultuur.

Isaac Reach werft en selecteert kandidaten op basis van de behoefte van onze partners. Wij maken gebruik van diverse online wervingsmethoden en hebben door de jaren heen een netwerk aan professionals opgebouwd. Gedurende het hele proces zijn wij een betrouwbare en aanwezige partner. Wij nemen diverse taken voor onze partners uit handen om het proces zo tijdbesparend mogelijk te maken. Denk aan het inplannen van sollicitatiegesprekken, het uitschrijven van vacatures, het uitvoeren van referentiechecks en het onderhandelingsproces.

Benieuwd wat wij voor jouw vacatures kunnen betekenen?

Contact opnemen

Interim

Tijdelijk personeel kan de ideale oplossing zijn voor specifieke situaties, zoals korte projecten. Interim professionals zijn vaak zeer gespecialiseerd en hebben ervaring met soortgelijke projecten bij diverse organisaties. Heeft jouw organisatie te maken met een tijdelijk tekort op de afdeling door verlof of staat er een grote implementatie op de planning van een nieuw systeem? Dan is dit de ideale oplossing.

Isaac Reach biedt een breed netwerk van zelfstandige professionals of eigen medewerkers om jouw projecten in te vullen. De professionals zijn experts in relevante technische oplossingen bij soortgelijke organisaties. Wij bieden ondersteuning en begeleiding gedurende het proces.

Isaac Reach rekent voor de inhuur van professionals een all-in uurtarief zonder bijkomende kosten. Je betaalt een vaste prijs voor een bewezen oplossing die flexibel inzetbaar is.

Op zoek naar een oplossing op korte termijn?

Contact opnemen

Detavast

Detavast biedt de flexibiliteit van een interim-professional met de zekerheid van vast personeel op lange termijn. Gedurende een periode van bijvoorbeeld 6 à 12 maanden kun je een medewerker van Isaac Reach inhuren. Hier wordt een vast uurtarief voor in rekening gebracht. Na de afgesproken inhuurperiode kan de medewerker in dienst worden genomen zonder bijkomende kosten. Een vaak voorkomende situatie is dat een organisatie kampt met een tekort aan junior personeel dat door kan groeien binnen de organisatie. Isaac Reach faciliteert hiervoor traineeships op basis van detavast.

Vragen over onze werkwijze of voorwaarden? Neem contact via de onderstaande knop!

Contact opnemen

Vragen over onze dienstverlening?

REACH OUT en wij gaan graag het gesprek aan.